3 Καταστήματα - Πατησίων 220Α & Πατησίων 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα  -  Αποστέλουμε με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

3 Καταστήματα  - Πατησίων 220Α & Πατησίων 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα - Αποστέλουμε με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

Τι είναι TV Box και Πώς να το Χρησιμοποιήσετε!

Έχετε ακούσει για τα TV Boxes αλλά δεν ξέρετε ακριβώς τι είναι και πώς λειτουργούν; Σε αυτόν τον οδηγό θα μάθετε τα πάντα για τις δυνατότητες και τα οφέλη αυτών των συσκευών που θα αναβαθμίσουν την οικιακή ψυχαγωγία σας.

Τι είναι ένα TV Box;

Ένα TV Box, γνωστό και ως Android TV Box ή media streamer, είναι μια μικρή συσκευή που συνδέεται στην τηλεόρασή σας μετατρέποντάς την σε έξυπνη. Τρέχοντας το λειτουργικό σύστημα Android, ένα TV Box σας επιτρέπει να παρακολουθείτε streaming περιεχόμενο, να παίζετε παιχνίδια, να χρησιμοποιείτε εφαρμογές και πολλά άλλα, απευθείας στην μεγάλη οθόνη σας.

Τι είναι το TV Box Πλήρης Οδηγός για Αρχάριους
Τι είναι το TV Box - Πλήρης Οδηγός για Αρχάριους

Πλεονεκτήματα Χρήσης ενός TV Box

Η ενσωμάτωση ενός Android TV Box στο οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας προσφέρει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 1. Εύκολη πρόσβαση σε streaming υπηρεσίες: Netflix, Amazon Prime, Disney+, YouTube και πολλές άλλες, όλες διαθέσιμες με ένα κλικ.
 2. Αναβαθμισμένη εμπειρία τηλεόρασης: Δώστε ζωή σε μια παλιά μη-έξυπνη τηλεόραση με πρόσβαση σε απεριόριστο περιεχόμενο και εφαρμογές.
 3. Παιχνίδια και εφαρμογές: Ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Google Play Store στην τηλεόρασή σας για παιχνίδια, επεξεργασία εγγράφων και πολλά άλλα.
 4. Αναπαραγωγή πολυμέσων: Συνδέστε εξωτερικούς δίσκους ή κάρτες μνήμης για άμεση προβολή φωτογραφιών, βίντεο και μουσικής.
 5. Οικονομική επιλογή: Τα TV Boxes είναι μια προσιτή λύση για να αναβαθμίσετε την τηλεόρασή σας χωρίς την ανάγκη αγοράς νέας συσκευής.

Πώς Λειτουργεί ένα Android TV Box

Ένα τυπικό Android TV Box περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή, μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο και θύρες όπως HDMI, USB και δικτύου. Λειτουργεί σαν ένας μίνι υπολογιστής:

 1. Συνδέεται στην τηλεόραση μέσω HDMI
 2. Τροφοδοτείται με ρεύμα
 3. Εμφανίζει την κύρια οθόνη Android στην τηλεόραση
 4. Χρησιμοποιείτε το χειριστήριο για πλοήγηση και έναρξη εφαρμογών
 5. Συνδέεται στο διαδίκτυο για streaming, ενημερώσεις και πρόσβαση στο Play Store

Τα περισσότερα TV Boxes τρέχουν κάποια έκδοση του Android, ειδικά προσαρμοσμένη για χρήση σε τηλεοράσεις. Έτσι, έχετε πρόσβαση σε εκατομμύρια εφαρμογές και παιχνίδια.

Με ένα Android TV Box, οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Ορίστε μερικές από τις κορυφαίες εφαρμογές και χρήσεις: ταινίες, σειρές, ζωντανή TV, παιχνίδια, αναπαραγωγή πολυμέσων, επεξεργασία, μουσική και χιλιάδες άλλες εφαρμογές.

Βήματα Εγκατάστασης ενός TV Box

Η ρύθμιση ενός TV Box είναι απλή και γρήγορη:

 • Συνδέστε το TV Box στην τηλεόραση μέσω HDMI
 • Συνδέστε στο ρεύμα και ενεργοποιήστε το
 • Στην αρχική ρύθμιση, συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο σας
 • Συνδεθείτε με τον λογαριασμό Google σας
 • Πλοηγηθείτε στο Google Play Store και εγκαταστήστε τις εφαρμογές που θέλετε
 • Για περισσότερες δυνατότητες, συνδέστε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης στις θύρες USB

Τόσο απλά! Το TV Box σας είναι έτοιμο να αναβαθμίσει την εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Η ρύθμιση ενός TV Box είναι απλή και γρήγορη: Συνδέστε το στην τηλεόραση μέσω HDMI, συνδεθείτε στο ασύρματο δίκτυο, κάντε είσοδο με τον λογαριασμό Google και εγκαταστήστε τις εφαρμογές που θέλετε. Τόσο απλά! Το TV Box σας είναι έτοιμο να αναβαθμίσει την εμπειρία ψυχαγωγίας.

Δημοφιλείς Εφαρμογές

Με ένα Android TV Box, οι δυνατότητες είναι πραγματικά απεριόριστες. Ορίστε μερικές από τις κορυφαίες εφαρμογές και χρήσεις:

 • Streaming ταινιών/σειρών: Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Hulu και πολλές άλλες
 • Streaming ζωντανής τηλεόρασης: υπηρεσίες όπως το YouTube TV, Hulu Live, Sling TV
 • Παιχνίδια: Παίξτε επιτραπέζια, arcade και Android παιχνίδια στην μεγάλη οθόνη
 • Αναπαραγωγή πολυμέσων: VLC, Plex και άλλες για απευθείας ανάγνωση αρχείων βίντεο/μουσικής
 • Επεξεργασία: Γραφείο Google, Microsoft Office και πολλές άλλες παραγωγικές εφαρμογές
 • Streaming μουσικής: Spotify, YouTube Music, Amazon Music

Επιλέγοντας το Κατάλληλο Android TV Box

Με τόσες πολλές επιλογές στην αγορά, πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο Android TV Box για τις ανάγκες σας; Ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά να λάβετε υπόψη:

Επεξεργαστής: Οι πιο ισχυροί επεξεργαστές όπως οι τελευταίοι Amlogic ή Rockchip θα προσφέρουν καλύτερη απόδοση για απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια.

RAM: Τουλάχιστον 2GB RAM για ομαλή εμπειρία, με 3-4GB να είναι ιδανικά.

Αποθηκευτικός χώρος: Επιλέξτε 16GB ή περισσότερο για άνετη εγκατάσταση εφαρμογών και αποθήκευση αρχείων.

Συνδεσιμότητα: Αναζητήστε θύρες USB, HDMI, Ethernet και υποστήριξη για ασύρματα πρότυπα όπως 802.11ac.

Λειτουργικό σύστημα: Συνήθως Android TV ή βασισμένες σε Android προσαρμοσμένες εκδόσεις από κατασκευαστές.

Αξιοπιστία και υποστήριξη: Προτιμήστε γνωστές και έμπιστες μάρκες με καλή εγγύηση και τεχνική υποστήριξη.

Μια συσκευή Android TV Box συνδεδεμένη σε έναν τηλεοπτικό δέκτη

Ένα Android TV Box είναι μια εξαιρετική επένδυση για όποιον επιθυμεί να μετατρέψει την τηλεόρασή του σε μια πλήρως λειτουργική έξυπνη συσκευή ψυχαγωγίας. Με πρόσβαση σε απεριόριστο streaming περιεχόμενο, παιχνίδια, εφαρμογές και πολλές άλλες δυνατότητες, θα απολαύσετε μια εμπειρία χρήσης συγκρίσιμη με αυτή ενός smartphone ή tablet, αλλά στη μεγάλη οθόνη.

Είτε θέλετε  να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας υπηρεσίες streaming, είτε απλά να δώσετε νέα ζωή σε μια παλιά τηλεόραση, ένα καλό Android TV Box είναι μια έξυπνη και οικονομική επιλογή. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και ετοιμαστείτε να αλλάξει η εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι σας!

Επιλέξτε ένα TV Box με ισχυρό επεξεργαστή, τουλάχιστον 2GB RAM, επαρκή αποθηκευτικό χώρο και υποστήριξη για ασύρματα πρότυπα όπως 802.11ac. Προτιμήστε επίσης αξιόπιστες μάρκες με καλή εγγύηση και τεχνική υποστήριξη.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα Android TV Box σε οποιαδήποτε τηλεόραση;

Ναι, τα περισσότερα TV Boxes συνδέονται απευθείας σε οποιαδήποτε τηλεόραση μέσω HDMI, ανεξάρτητα από το αν είναι έξυπνη ή όχι.

Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα TV Box;

 Χρειάζεστε σύνδεση HDMI στην τηλεόραση, σύνδεση στο διαδίκτυο (ενσύρματη ή ασύρματη) και φυσικά το ίδιο το TV Box με τροφοδοσία ρεύματος.

Μπορώ να παρακολουθήσω ζωντανή τηλεόραση με ένα TV Box;

Ναι, υπάρχουν πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες που επιτρέπουν το streaming ζωντανών τηλεοπτικών καναλιών στο TV Box σας, όπως το YouTube TV, Hulu Live, Sling TV και άλλες.

Πόσο κοστίζει ένα καλό Android TV Box;

Τα περισσότερα αξιόπιστα μοντέλα κυμαίνονται από $50 έως $100, αν και υπάρχουν και ακριβότερες επιλογές με ισχυρότερο υλικό.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Καλάθι αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
0 είδη Καλάθι
Ο λογαριασμός μου