3 Καταστήματα - Πατησίων 220Α & Πατησίων 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα  -  Αποστέλουμε με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

3 Καταστήματα  - Πατησίων 220Α & 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα - Αποστολή με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

Netflix, Disney+ ή Amazon Prime:Ποια Είναι η Καλύτερη;

Tην εποχή του binge-watching, οι επιλογές για streaming περιεχομένου έχουν εκτοξευτεί. Αλλά ανάμεσα στην πληθώρα των διαθέσιμων υπηρεσιών, ποια είναι η καλύτερη για εσάς; Η Netflix, η Disney+ ή η Amazon Prime Video; Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τα δυνατά και αδύνατα σημεία του καθενός, ώστε να μπορέσετε να λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση.

Ιστορία και Περιεχόμενο

Το Netflix ξεκίνησε ως υπηρεσία ενοικίασης DVD μέσω ταχυδρομείου το 1997 προτού μεταπηδήσει στο streaming το 2007. Σήμερα, παραμένει η απόλυτη κυρίαρχος των συνδρομητικών υπηρεσιών streaming με περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Η τεράστια βιβλιοθήκη της περιλαμβάνει πρωτότυπες σειρές όπως Stranger Things, Squid Game και Bridgerton, καθώς και ταινίες, ντοκιμαντέρ και stand-up κωμωδίες.

Το Disney+ είναι η πιο πρόσφατη είσοδος στον ανταγωνισμό του streaming, έχοντας κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019. Ωστόσο, έχει ήδη κερδίσει τεράστια δυναμική χάρη στο γεμάτο δράση περιεχόμενο της Disney, της Marvel, της Pixar, της Star Wars και της National Geographic. Προσφέρει επίσης αποκλειστικές σειρές και ταινίες όπως οι The Mandalorian και Soul.

Η Amazon ξεκίνησε την Prime Video το 2006 ως μέρος της υπηρεσίας Prime παράδοσης. Σήμερα, πέρα από το να φιλοξενεί ταινίες και σειρές άλλων στούντιο, παράγει επίσης πρωτότυπο περιεχόμενο βραβευμένο με πολλά βραβεία όπως η επιτυχημένη σειρά The Marvelous Mrs. Maisel.

Netflix Disney+ ή Amazon PrimeΠοια Είναι η Καλύτερη
Netflix, Disney+ ή Amazon Prime:Ποια Είναι η Καλύτερη;

Κόστος και Προσιτότητα

Το βασικό πακέτο της Netflix στην Ελλάδα κοστίζει 7,99€ τον μήνα για streaming σε μία συσκευή σε στάνταρ ποιότητα. Το πακέτο Βασικό με Διαφημίσεις είναι φθηνότερο στα 5,49€ αλλά περιλαμβάνει διαφημίσεις. Τα Premium πακέτα για streaming σε 4K και σε περισσότερες συσκευές κοστίζουν 11,99€ και 15,99€ αντίστοιχα.

Το Disney+ είναι φθηνότερη με μόνο 8,99€ τον μήνα ή 89,90€ ετησίως για ατομική συνδρομή που επιτρέπει 4 ταυτόχρονες ροές και απεριόριστο offline λήψη περιεχομένου σε έως 10 συσκευές. Υπάρχει επίσης το πακέτο Disney+, Hulu και ESPN+ στα 13,99€ το μήνα.

Η Amazon Prime Video είναι διαθέσιμη ως μέρος της Prime συνδρομής που κοστίζει 6,99€ το μήνα ή 69€ ετησίως και περιλαμβάνει επίσης δωρεάν γρήγορη παράδοση και άλλα οφέλη. Για μη συνδρομητές, το κόστος είναι 5,99€ το μήνα.

Εφαρμογές και Συσκευές Συμβατότητας

Όλες οι υπηρεσίες streaming προσφέρουν εφαρμογές για απευθείας streaming σε έξυπνες τηλεοράσεις, κονσόλες παιχνιδιών, συσκευές streaming και φορητές συσκευές όπως τάμπλετ και smartphones. Ορισμένες από τις συμβατές συσκευές είναι:

Netflix: Smart TVs, PS4, Xbox One, Apple TV, Android TV, tablets, smartphones

Disney+: Smart TVs, PS4, Xbox One, Apple TV, Android TV, tablets, smartphones Amazon Prime Video: Smart TVs, PS4, Xbox One, Apple TV, Android TV, Fire TV, tablets, smartphones

Το Netflix και το Disney+ υποστηρίζουν επίσης offline λήψη σε φορητές συσκευές για προβολή χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ. Η Amazon το προσφέρει μόνο για ορισμένες ταινίες και σειρές.

Προσθήκες Περιεχομένου

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των υπηρεσιών streaming είναι ο ρυθμός με τον οποίο προστίθεται νέο περιεχόμενο.

Το Netflix προσθέτει νέο πρωτότυπο και αποκτημένο περιεχόμενο σε εβδομαδιαία βάση, με εκατοντάδες νέους τίτλους να προστίθενται κάθε μήνα από όλες τις κατηγορίες περιεχομένου.

Το Disney+ είναι πιο συντηρητική στην προσθήκη νέου περιεχομένου, επικεντρώνοντας κυρίως στις μεγάλες πρεμιέρες αποκλειστικών σειρών και ταινιών από τις θυγατρικές της εταιρείες. Νέοι τίτλοι προστίθενται περιοδικά αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Η Amazon Prime Video ακολουθεί μια παρόμοια προσέγγιση, προσθέτοντας νέα πρωτότυπα έργα και αποκτημένες ταινίες/σειρές σε τακτική αλλά όχι τόσο συχνή βάση όσο το Netflix.

To Netflix προσθέτει νέο πρωτότυπο και αποκτημένο περιεχόμενο σε εβδομαδιαία βάση, με εκατοντάδες νέους τίτλους να προστίθενται κάθε μήνα από όλες τις κατηγορίες περιεχομένου.

Συλλογές και Προτάσεις

Όλες οι πλατφόρμες streaming χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να κάνουν εξατομικευμένες προτάσεις βασισμένες στις προτιμήσεις και το ιστορικό παρακολούθησης του χρήστη. Προσφέρουν επίσης ειδικές συλλογές και κατηγοριοποιήσεις για εύκολη πλοήγηση.

Το Netflix είναι γνωστή για τις ισχυρές της δυνατότητες συστάσεων χάρη στα προηγμένα της συστήματα AI/ML. Έχει συλλογές όπως “Δημοφιλή στην Ελλάδα”, “Βραβευμένες Σειρές”, “Τρομακτικά Καλές Ταινίες Τρόμου” κ.λπ.

Το Disney+ οργανώνει το περιεχόμενό της με βάση τις θυγατρικές όπως Disney, Pixar, Marvel, Star Wars κ.λπ. για πιο εύκολη πλοήγηση. Προτείνει επίσης τίτλους με βάση τις προτιμήσεις σας.

Η Prime Video έχει κατηγορίες όπως “Βραβευμένες Πρωτότυπες Σειρές” και “Επιτυχίες των Εισπράξεων” για εύκολη εξερεύνηση των συλλογών της.

To Disney+ είναι ιδανική για οικογένειες και φίλους της Disney που θέλουν να παρακολουθούν τίτλους της Disney, Pixar, Marvel κλπ.

Ποιότητα Εμπειρίας Παρακολούθησης

Για μια εκπληκτική εμπειρία παρακολούθησης, οι τρεις πλατφόρμες προσφέρουν υψηλή ποιότητα βίντεο μέχρι και 4K HDR σε συμβατές συσκευές καθώς και υποστήριξη για πολλαπλές γλώσσες και υπότιτλους.

Το Netflix έχει κορυφαία εμπειρία streaming με σταθερό bitrate και ελάχιστη ή καθόλου αποθήκευση στην κρυφή μνήμη. Υποστηρίζει επίσης τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες όπως Dolby Atmos και Dolby Vision σε επιλεγμένους τίτλους.

Το Disney + υπολείπεται λίγο σε ποιότητα εικόνας αλλά είναι συνεπής και υποστηρίζει αρκετά codecs και τεχνολογίες όπως HDR10.

Η Amazon Prime έχει επίσης αξιοσέβαστη ποιότητα ροής και υποστηρίζει HDR αλλά με κάπως υψηλότερες απαιτήσεις εύρους ζώνης σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Οι τρεις κορυφαίες πλατφόρμες streaming προσφέρουν όλες εξαιρετικό περιεχόμενο και παρόμοιες λειτουργίες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διαφορές που θα μπορούσαν να κάνουν τη μία ή την άλλη καλύτερη επιλογή για συγκεκριμένους τύπους θεατών:

Το Netflix είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή για όσους θέλουν απεριόριστη πρόσβαση σε νέο, επικαιροποιημένο περιεχόμενο κάθε είδους.

Το Disney+ είναι ιδανική για οικογένειες και φίλους της Disney που θέλουν να παρακολουθούν τίτλους της Disney, Pixar, Marvel κλπ.

Η Amazon Prime Video μπορεί να είναι μια έξυπνη επιλογή για όσους ήδη έχουν συνδρομή Prime χάρη στην ευκολία και τη συνολική αξία.

Στο τέλος, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας για περιεχόμενο, προϋπολογισμό και εμπειρία θέασης, μία από αυτές τις πλατφόρμες θα σας ταιριάξει καλύτερα. Ή μπορείτε πάντα να επιλέξετε να συνδυάσετε περισσότερες από μία για την απόλυτη εμπειρία streaming!

Η Amazon Prime Video μπορεί να είναι μια έξυπνη επιλογή για όσους ήδη έχουν συνδρομή Prime χάρη στην ευκολία και τη συνολική αξία.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να έχω πολλαπλές συνδρομές ταυτόχρονα;

Ναι, μπορείτε να εγγραφείτε σε όσες υπηρεσίες streaming επιθυμείτε για πρόσβαση σε ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία περιεχομένου.

Μπορώ να παρακολουθήσω από διαφορετικές συσκευές με την ίδια συνδρομή;

Ναι, όλες οι υπηρεσίες επιτρέπουν τη σύνδεση σε πολλαπλές συσκευές, αν και ο αριθμός των ταυτόχρονων streams είναι συνήθως περιορισμένος.

Υπάρχουν δωρεάν δοκιμαστικές περίοδοι;

Ναι, οι περισσότερες υπηρεσίες streaming προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο για νέους χρήστες, συνήθως για 7-30 ημέρες για να δοκιμάσουν το περιεχόμενο πριν εγγραφούν.

Μπορώ να κατεβάσω περιεχόμενο για offline παρακολούθηση;

Το Netflix και το Disney+ επιτρέπουν τις λήψεις για offline παρακολούθηση σε φορητές συσκευές. Η Amazon Prime Video το προσφέρει μόνο για επιλεγμένους τίτλους.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Καλάθι αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
0 είδη Καλάθι
Ο λογαριασμός μου