3 Καταστήματα - Πατησίων 220Α & Πατησίων 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα  -  Αποστέλουμε με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

3 Καταστήματα  - Πατησίων 220Α & Πατησίων 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα - Αποστέλουμε με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

Βράχηκε το Κινητό Σας; Πρώτες βοήθειες!

Βρεγμένο Smartphone
Βρεγμένο Smartphone

Όταν το πολύτιμο smartphone σας έρθει αντιμέτωπο με τον κοινό εχθρό των ηλεκτρονικών συσκευών – το νερό – η άμεση και σωστή αντίδραση μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη σωτηρία και την καταστροφή. Ακολουθεί ένας εκσυγχρονισμένος οδηγός για να διαχειριστείτε την κατάσταση με επαγγελματική φροντίδα και να δώσετε στη συσκευή σας την καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης.

Η άμεση και κατάλληλη αντιμετώπιση είναι ζωτικής σημασίας όταν το smartphone σας εκτεθεί στο νερό, για να αποφευχθούν βραχυκυκλώματα και άλλες ηλεκτρικές βλάβες. Εφαρμόστε τις συστάσεις για τις πρώτες βοήθειες, στεγνώστε επιμελώς την συσκευή, και αποφεύγετε κοινά λάθη, όπως η ενεργοποίηση της συσκευής προτού έχει στεγνώσει πλήρως ή η τοποθέτησή της σε πολύ θερμό περιβάλλον, ώστε να εξασφαλίσετε την μέγιστη δυνατή πιθανότητα διασωσής της.

Πρώτες βοήθειες για βρεγμένο smartphone

Όταν το smartphone σας βραχεί, είναι σημαντικό να αντιδράσετε γρήγορα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Απενεργοποίηση: Το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα είναι να το απενεργοποιήσετε αμέσως. Αυτό βοηθά στην προστασία από βραχυκυκλώματα και ηλεκτρικές ζημιές.
 • Αφαίρεση Μπαταρίας (εάν εφικτό): Σε συσκευές με αφαιρούμενη μπαταρία, αφαιρέστε την για να διακόψετε οποιαδήποτε παροχή ενέργειας.
 • Εξαγωγή SIM και Κάρτας Μνήμης: Προστατεύστε τα δεδομένα σας αφαιρώντας τις κάρτες SIM και μνήμης.

Στεγνώνοντας το Smartphone σας

 • Σκουπίστε Τον Υγρό: Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να αφαιρέσετε επιφανειακά την υγρασία.
 • Απομάκρυνση Εσωτερικής Υγρασίας: Εφαρμόστε ξηρό αέρα με ένα πιστολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία ή χρησιμοποιήστε συμπιεσμένο αέρα για να φυσήξετε τις θύρες και τις υποδοχές.
 • Χρήση Silica Gel: Τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα δοχείο με σακουλάκια silica gel για να απορροφήσουν την υγρασία.
 • Χρόνος Στεγνώματος: Αφήστε το smartphone να στεγνώσει φυσικά σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος για τουλάχιστον 24 ώρες.

Τι Να Αποφύγετε

 • Μην Το Ενεργοποιείτε: Αποφύγετε την επανενεργοποίηση πριν είναι πλήρως στεγνό.
 • Αποφύγετε Εξαιρετικά Θερμά Μέρη: Μην το τοποθετείτε σε φούρνο ή μικροκυμάτων.
 • Κατά τη Χρήση Ρύζι: Αν και δημοφιλής μέθοδος, το ρύζι μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό και να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα.
βρεγμένο smartphone

Αν Παρόλα Αυτά η Συσκευή Δεν Ενεργοποιείται

Εάν, μετά την επιμελή συμμόρφωση με τα παραπάνω βήματα, το smartphone σας δεν επανέρχεται στη ζωή, είναι ώρα να επικοινωνήσετε με το service center. Επιλέξτε επισκευαστική υπηρεσία που είναι εξειδικευμένη στο μάρκα της συσκευής σας για την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Συμβουλές Πρόληψης

 • Αδιάβροχες Θήκες: Χρησιμοποιήστε αδιάβροχες θήκες για επιπλέον προστασία.
 • Αποφεύγετε Υγρά Περιβάλλοντα: Κρατήστε το smartphone μακριά από το νερό όσο είναι δυνατόν.
 • Αντίγραφα Ασφαλείας: Διασφαλίστε ότι έχετε τακτικά backups των δεδομένων σας.

Συμπέρασμα

Με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές και τις προληπτικές συμβουλές, ελπίζουμε να σας έχουμε εφοδιάσει με τις γνώσεις για να προστατέψετε τη συσκευή σας από το νερό και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση μπορεί να προκύψει στο μέλλον.

Καλάθι αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
0 είδη Καλάθι
Ο λογαριασμός μου