3 Καταστήματα - Πατησίων 220Α & Πατησίων 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα  -  Αποστέλουμε με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

3 Καταστήματα  - Πατησίων 220Α & 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα - Αποστολή με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

Επισκευή σε χαλασμένη οθόνη κινητού: Οδηγός επισκευής

Η οθόνη ενός κινητού μοιάζει με το παράθυρο σε έναν κόσμο οπτικών εμπειριών, όταν αυτή σπάσει, το θέαμα σκιάζεται από ρωγμές.

Δυστυχώς, ο θλιβερός αυτός προορισμός είναι συχνό φαινόμενο, καθώς η καθημερινή χρήση εγκυμονεί κινδύνους πτώσης και φθοράς στην αγαπημένη σας συσκευή.

Επισκευή Οθόνης Κινητού
Επισκευή Οθόνης Κινητού

Αναγνώριση Βλάβης Οθόνης

Η διάγνωση της ζημιάς στην οθόνη μιας συσκευής δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά την εμφανή ρήξη ή το σπάσιμο του γυαλιού. Συχνά, οι βλάβες μπορεί να είναι λεπτομερείς και να εκτείνονται σε προβλήματα με την αφή ή ακόμη και στο  image panel, που αντιστοιχεί στην LCD ή OLED τεχνολογία. Η  εικόνα απαιτεί την εξερεύνηση για εκτίμηση της κατάστασης.

Καταγραφή του είδους της ζημιάς διευκολύνει τον τεχνικό στη διερεύνηση για την ακριβή αιτία και τη διαδικασία επισκευής που απαιτείται. Χαρακτηριστικά, μια μη λειτουργική οθόνη αφής μπορεί να σημαίνει βλάβη στο digitizer, ενώ οι νεκρές ζώνες ή τα σημεία που παραμένουν σταθερά φωτισμένα ενδέχεται να υποδηλώνουν πρόβλημα στο image panel. Ο ειδικευμένος τεχνικός θα αξιολογήσει κάθε στοιχείο για τη σωστή εφαρμογή της απαραίτητης επισκευής.

Είδη Βλαβών στις Οθόνες

Οι βλάβες στις οθόνες κινητών μπορεί να κυμαίνονται από επιφανειακές ρωγμές έως βαθιά σπασίματα.

Η αντικατάσταση της οθόνης είναι η πιο συχνή επισκευή στα κινητά, αντιπροσωπεύοντας σημαντικό ποσοστό των συνολικών επισκευών.

Πέραν της οπτικής υποβάθμισης, οι ρωγμές μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα της αφής, ενώ σοβαρά σπασίματα ενδέχεται να εκθέσουν τη συσκευή σε υγρασία ή σκόνη.

Βλάβες στον εσωτερικό πίνακα της οθόνης απαιτούν πιο εξειδικευμένη προσέγγιση και μπορεί να οδηγήσουν σε αντικατάσταση ολόκληρης της εμφανιζόμενης επιφάνειας.

Σημάδια που Χρήζουν Επισκευής

Γρατζουνιές και ρωγμές στην επιφάνεια της οθόνης αποτελούν τα πλέον ορατά σημάδια βλάβης.

Συμπτώματα όπως η αδυναμία αναγνώρισης της αφής ή η εμφάνιση “νεκρών” pixel, ενδεικνύουν ανάγκη τεχνικού ελέγχου.

Μαύρες κηλίδες ή λωρίδες στην οθόνη συχνά συνδέονται με βλάβη του LCD και απαιτούν άμεση παρέμβαση.Η ανταπόκριση σε μη συγκεκριμένες εντολές ή τυχαίες ενεργοποιήσεις μπορεί να οφείλεται σε ελαττώματα της οθόνης αφής.

Σε περίπτωση αποκόλλησης της οθόνης, είναι αναγκαία η άμεση αντικατάσταση για αποφυγή περαιτέρω βλαβών.

Επιλογή Σερβις Επισκευής

Η απόφαση για το ποιο σέρβις επισκευής θα εμπιστευτείτε τη διόρθωση της χαλασμένης οθόνης του κινητού σας είναι κρίσιμη. Επιλέγοντας την Activephones, εμπιστεύεστε τη συσκευή σας σε εξειδικευμένους τεχνικούς με βαθιά γνώση και εμπειρία στην ανάληψη ποικίλων βλαβών. Η ακρίβεια, η λεπτομέρεια και η χρήση αυθεντικών ανταλλακτικών στην επισκευή, αποτελούν σταθερά τη βάση της φιλοσοφίας μας.

Η διαδικασία επιλογής του κατάλληλου συνεργείου θα πρέπει να συνοδεύεται από ενδελεχή έρευνα και εξέταση κριτικών πελατών. Στην Activephones, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφάνεια των διαδικασιών και στην άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη. Η εμπειρία και η ειδίκευση των τεχνικών μας, παντρεμένη με την προσήλωση στις προδιαγραφές κατασκευαστών κι ανταλλακτικών, εγγυάται την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της αισθητικής της συσκευής σας με την παροχή εγγύησης.

Αναζήτηση Εξειδικευμένου Τεχνικού

Ο επαγγελματίας που θα αναλάβει την επισκευή της οθόνης σας πρέπει να διαθέτει ειδίκευση και εξοπλισμό. Αυτό εγγυάται όχι μόνο την αναβίωση του κινητού σας, αλλά και τη διατήρηση της αρχικής τους ποιότητας. Είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο το σέρβις που θα επιλέξετε να εξασφαλίζει την ακρίβεια στην τοποθέτηση και συμβατότητα των ανταλλακτικών.

Η πείρα αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής τεχνικού. Μια ματιά στο ιστορικό επισκευών μπορεί να δώσει σημαντικές ενδείξεις για την εγκυρότητα του.

Οι σύγχρονες συσκευές περιέχουν σύνθετα ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία απαιτούν εξειδίκευση. Ένας τεχνικός με ειδική κατάρτιση είναι απαραίτητος για την ακριβή διάγνωση και αποκατάσταση των βλαβών.

Πολλές φορές, η οθόνη αποτελεί μέρος μιας ενιαίας δομής που συνδέεται άμεσα με άλλα κρίσιμα εξαρτήματα. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί διασφαλίζουν ότι όλα τα συστατικά θα λειτουργήσουν αρμονικά μετά την επισκευή.

Σε περίπτωση που η βλάβη προκλήθηκε από νερό ή άλλους παράγοντες, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν ειδικό με εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Μόνο έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η επισκευή θα γίνει με επιτυχία και χωρίς περαιτέρω ζημιές στη συσκευή.

χαλασμένη οθόνη κινητού

Σε περίπτωση που η βλάβη προκλήθηκε από νερό ή άλλους παράγοντες, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν ειδικό με εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Μόνο έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η επισκευή θα γίνει με επιτυχία και χωρίς περαιτέρω ζημιές στη συσκευή.

Κόστος και Εγγύηση Επισκευής

Το κόστος επισκευής μιας χαλασμένης οθόνης κινητού τηλεφώνου είναι μεταβλητό και εξαρτάται από το εκάστοτε μοντέλο και το είδος της βλάβης.

 
  • Μοντέλο τηλεφώνου: Ειδικές σειρές ή πρωτοποριακά μοντέλα μπορεί να χρεώνονται ανώτερα λόγω της πολυπλοκότητάς τους.
  • Ποιότητα ανταλλακτικού: Αυθεντικά ή συμβατά ανταλλακτικά διαμορφώνουν διαφορετικό κόστος. Επιλέγουμε πάντα την επιλογή που εξυπηρετεί την αναλογία ποιότητας-τιμής.
  • Έκταση βλάβης: Η απλή αντικατάσταση της οθόνης συγκριτικά με την αποκατάσταση πιο σύνθετων ζημιών μπορεί να αυξήσει το κόστος.
  • Εγγύηση επισκευής: Παρέχουμε εγγύηση εξαμήνου για τις περισσότερες επισκευές, υπό τους όρους που έχουν συμφωνηθεί.

Παρέχουμε διαφανή ενημέρωση για το κόστος πριν από την έναρξη της εργασίας, ώστε να λάβετε μια συνειδητή απόφαση.

Η εγγύησή μας καλύπτει τυχόν ελαττώματα που προκύπτουν εντός της ορισμένης περιόδου εγγύησης, δίνοντάς σας μια πρόσθετη αίσθηση ασφάλειας για την επένδυση στη συσκευή σας.

Διαδικασία Επισκευής

Κατά την πρώτη επαφή με το κατάστημά μας, διενεργείται αξιολόγηση της βλάβης. Στη συνέχεια, σας παρέχεται μία εκτίμηση του κόστους και του χρόνου επισκευής.

Μετά την έγκρισή σας, προχωρούμε στην προμήθεια των απαραίτητων ανταλλακτικών και εκτελείται η επισκευή από τους ειδικευμένους τεχνικούς μας, εφαρμόζοντας τις πλέον προηγμένες τεχνικές.

Όταν η επισκευή ολοκληρωθεί, πραγματοποιούμε μία λεπτομερή δοκιμή λειτουργίας πριν την παράδοση της συσκευής σε εσάς.

Προετοιμασία της Συσκευής

Πριν προχωρήσετε στην επισκευή της συσκευής σας, είναι κρίσιμο να την προετοιμάσετε κατάλληλα. Διασφαλίστε ότι έχετε λάβει αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων, επαφών και εφαρμογών σας, αποφεύγοντας έτσι τυχόν απώλειες.

Αφαιρέστε τυχόν κάρτες μνήμης ή SIM κάρτες από τον χώρο τους. Αυτό ενισχύει την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Προκειμένου να λάβετε μια ακριβή εκτίμηση του κόστους, θα πρέπει να μας παρέχετε μία λεπτομερή περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συσκευή. Αυτό περιλαμβάνει πτώσεις, εκτεθειμένη σε υγρασία ή άλλες φθορές.

Καθαρίστε τη συσκευή σας από σκόνη και βρωμιά, διότι αυτό βοηθάει στην αποφυγή επιπλέον κινδύνων κατά τη διάρκεια της επισκευής. Επιπρόσθετα, η καθαριότητα παρέχει το οπτικό πεδίο απαραίτητο για μια ακριβή διάγνωση.

Απενεργοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης και τυχόν λειτουργίες ασφαλείας, έτσι ώστε οι τεχνικοί μας να έχουν πλήρη πρόσβαση στην συσκευή για δοκιμές πριν και μετά την επισκευή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η απόδοση της συσκευής όπως αναμένεται.

Βήματα Αντικατάστασης της Οθόνης

Πριν προχωρήσουμε στην αντικατάσταση, καταγράφουμε το μοντέλο.

Ακολουθεί η προσεκτική αποσύνδεση της συσκευής από την πηγή τροφοδοσίας. Εν συνεχεία, εξετάζουμε με λεπτομέρεια την εξωτερική κατάσταση της συσκευής για να εντοπίσουμε φθορές ή άλλες βλάβες. Αυτό βοηθά στην αποφυγή περαιτέρω ζημιών κατά τη διαδικασία. Στην ίδια φάση, πραγματοποιείται η ασφαλής αφαίρεση της υπάρχουσας οθόνης.

Η νέα οθόνη ελέγχεται για ελαττώματα πριν την τοποθέτηση.

Με τη χρήση ειδικών εργαλείων, τοποθετούμε τη νέα οθόνη προσεκτικά, προσέχοντας τις συνδέσεις. Η σωστή εφαρμογή είναι κρίσιμη για την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων και για τη διασφάλιση της μέγιστης απόδοσης της συσκευής.

Τελευταίο βήμα είναι η δοκιμαστική λειτουργία της συσκευής. Ένας πλήρης έλεγχος απόδοσης της οθόνης επιβεβαιώνει την επιτυχή αντικατάσταση, και η συσκευή επιστρέφεται στον πελάτη συνοδευόμενη από την εξαμηνιαία εγγύηση των εργασιών μας.

Οι περισσότερες επισκευές μας πραγματοποιούνται μέσα σε λίγο χρόνο. Διαθέτουμε εξειδικευμένους ηλεκτρονικούς τεχνικούς, οι οποίοι μπορούν να επισκευάσουν ακόμα και βλάβες από νερό στην μητρική πλακέτα (στις περισσότερες περιπτώσεις). Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους τεχνικούς μας και στην ποιότητα των ανταλλακτικών που χρησιμοποιούμε, ώστε να παρέχουμε εγγύηση στις περισσότερες από τις επισκευές μας.

Προστασία Οθόνης και Πρόληψη Βλαβών

Η πρόληψη αποτελεί κλειδί για τη διατήρηση της οθόνης.

Απαραίτητο στοιχείο για την προστασία της οθόνης είναι η χρήση προστατευτικού γυαλιού. Ένας καλής ποιότητας προστατευτικός φίλμ μπορεί να απορροφήσει τον αντίκτυπο από πτώσεις και να μειώσει τις γρατζουνιές, προσφέροντας μια πρώτη γραμμή άμυνας. Επιπλέον, η προσθήκη θήκης μπορεί να προστατεύσει τις πλευρές και την πίσω επιφάνεια του κινητού.

Τακτικός καθαρισμός της οθόνης απαιτείται.

Για τη μεγιστοποίηση της προστασίας, συνίσταται η χρήση εξειδικευμένων κιτ καθαρισμού. Αυτά περιλαμβάνουν μαλακά πανιά και υγρά άνευ αλκοόλης που δεν καταστρέφουν την επικαλυμμένη επιφάνεια της οθόνης, διατηρώντας την ακεραιότητα και την ευαισθησία της αφής.

Εξίσου σημαντική είναι η αποφυγή έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες. Υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει ρήξη των εσωτερικών στοιχείων της οθόνης, οδηγώντας σε μειωμένη αποτελεσματικότητα ή ανάγκη επισκευής.

Τέλος, συνιστούμε να χειρίζεστε τη συσκευή με προσοχή. Συχνές πτώσεις ή βίαιες κινήσεις μπορεί να προκαλέσουν ζημιές. Φροντίστε να προσέχετε το κινητό σας.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ποια μοντέλα κινητών επισκευάζετε;

Στο Activephones αναλαμβάνουμε τις επισκευές σχεδόν όλων των μοντέλων κινητών, είτε είναι καινούργια είτε μεταχειρισμένα, εάν και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών τους.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω για να ενημερωθώ για τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικού;

Για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα του ανταλλακτικού που χρειάζεστε, επικοινωνήστε με ένα από τα καταστήματά μας στα τηλέφωνα 210 8648753 & 210 8648599.

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να επισκευάσετε τη συσκευή μου;

Οι περισσότερες επισκευές μας πραγματοποιούνται μέσα σε λίγο χρόνο, ανάλογα με το φόρτο εργασίας την εκάστοτε ημέρα.

Παρέχετε εγγύηση για τις επισκευές σας;

Ναι, παρέχουμε 6 μήνες εγγύηση για τις επισκευές μας, υπό την προϋπόθεση ότι η συσκευή δεν έχει υποστεί χτύπημα ή βραχυκύκλωμα.

Τι πρέπει να προσέξω για να αποφύγω περαιτέρω ζημιές στη συσκευή μου;

Συνιστούμε να χειρίζεστε τη συσκευή σας με προσοχή, αποφεύγοντας συχνές πτώσεις ή βίαιες κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές. Φροντίστε να προσέχετε το κινητό σας.

Καλάθι αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
0 είδη Καλάθι
Ο λογαριασμός μου