3 Καταστήματα - Πατησίων 220Α & Πατησίων 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα  -  Αποστέλουμε με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

3 Καταστήματα  - Πατησίων 220Α & 219 Αθήνα, Σιβιτανίδου 2 Καλλιθέα - Αποστολή με BOX NOW & Γενική Ταχυδρομική

5+1 Τρόποι για Ασφαλές Κινητό

Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Χρησιμοποιούνται για επικοινωνία, ψυχαγωγία, τραπεζικές συναλλαγές και πολλές άλλες σημαντικές λειτουργίες. Ωστόσο, με τη χρήση τους έρχονται και σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ασφαλές είναι το κινητό σας;

Ασφαλές Κινητό

Η προστασία του smartphone σας αποτελεί προτεραιότητα για τη διατήρηση της λειτουργικότητας και της εμφάνισής του. Χρησιμοποιήστε προστατευτικό οθόνης, επιλέξτε θήκη καλής ποιότητας, προστατέψτε τη συσκευή από γρατσουνιές, καθαρίστε την οθόνη σωστά, ενημερώστε το λογισμικό και αποφύγετε την υπερθέρμανση για να διασφαλίσετε την μακροζωία και την ασφάλεια της συσκευής σας.

Κίνδυνοι Ασφαλείας σε Κινητά

Οι κυριότεροι κίνδυνοι για τα κινητά περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό όπως ιούς, ransomware, spyware και τρωκτικά. Σύμφωνα με την Kaspersky, το 2022 ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια τέτοιες απειλές σε κινητές συσκευές. Οι χάκερς επίσης μπορούν να αποκτήσουν απρόσμενη πρόσβαση και να κλέψουν προσωπικά δεδομένα.

Αντιϊκό Λογισμικό για Κινητά

Η εγκατάσταση ενός αξιόπιστου antivirus είναι βασική για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό. Εφαρμογές όπως η Bitdefender, Norton και Malwarebytes προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις για κινητές συσκευές. Σαρώνουν για ιούς, απομακρύνουν απειλές και προστατεύουν από επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ενημέρωση Λειτουργικού Συστήματος

Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείται το λειτουργικό σύστημα της κινητής συσκευής πάντα ενημερωμένο με τις τελευταίες διορθώσεις ασφαλείας (patches). Οι προγραμματιστές συχνά εντοπίζουν και κλείνουν οπές ασφαλείας, γι’ αυτό οι ενημερώσεις πρέπει να εγκαθίστανται άμεσα.

Ασφαλή Χρήση Κινητού Τηλεφώνου

Αποφυγή Μη Ασφαλών Συνδέσεων

Οι δημόσιοι, ανοιχτοί δίκτυα Wi-Fi είναι επικίνδυνοι καθώς επιτρέπουν πιθανή υποκλοπή δεδομένων από χάκερς. Αποφύγετε να συνδέεστε σε άγνωστα δίκτυα και προτιμήστε VPN ή τη χρήση δεδομένων κινητής για ασφαλείς συνδέσεις. Επίσης, απενεργοποιείτε Bluetooth/Wi-Fi όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Χρήση Ισχυρών Κωδικών Πρόσβασης

Μια συχνή αιτία απώλειας δεδομένων είναι η χρήση αδύναμων ή ευάλωτων κωδικών πρόσβασης στα κινητά. Χρησιμοποιήστε μοναδικά, ισχυρά συνθηματικά τουλάχιστον 8 χαρακτήρων, που συνδυάζουν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Μην χρησιμοποιείτε τα ίδια για πολλαπλούς λογαριασμούς.

Προστασία από Πτώσεις: Θήκες και Προστατευτικά Τζαμάκια

Εκτός από τους κινδύνους λογισμικού, τα κινητά είναι επίσης ευάλωτα σε φυσικές βλάβες από πτώσεις και χτυπήματα. Σύμφωνα με μελέτη, το 25% των χρηστών κινητών έχει καταστρέψει μια συσκευή από πτώση. Η χρήση ανθεκτικών θηκών και προστατευτικών τζαμακιών οθόνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ζημιάς.

Οι θήκες προσφέρουν απορρόφηση κραδασμών και προστατεύουν από γρατζουνιές και χτυπήματα. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι όπως σιλικόνης, πλαστικές ή μεταλλικές, για διαφορετικά επίπεδα προστασίας. Τα προστατευτικά τζαμάκια οθόνης από γυαλί ή πλαστικό επίσης αποτρέπουν φθορές και σπασίματα της οθόνης σε περίπτωση πτώσεων.

Δημοφιλείς επιλογές όπως οι θήκες Spigen και OtterBox, καθώς και τα τζαμάκια Zagg InvisibleShield και Corning Gorilla Glass προσφέρουν αποτελεσματική προστασία για τις περισσότερες κινητές συσκευές.

Ασφαλές Κινητό

Η προστασία του κινητού τηλεφώνου είναι ζήτημα υψίστης σημασίας στις μέρες μας. Με τους πολλούς κινδύνους ασφαλείας και τις απειλές από κακόβουλο λογισμικό και χάκερς, αλλά και το ενδεχόμενο φυσικών ζημιών, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε μέτρα προφύλαξης. Χρησιμοποιήστε αντιϊκό λογισμικό, ενημερώνετε το λειτουργικό σύστημα, αποφεύγετε ανοιχτά δίκτυα, χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και προστατεύετε τη συσκευή σας με ανθεκτική θήκη και προστατευτικό τζαμάκι οθόνης. Με αυτά τα μέτρα, μπορείτε να απολαμβάνετε τις ευκολίες της κινητής τεχνολογίας με ασφάλεια και ηρεμία.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Πώς μπορώ να καθαρίσω την οθόνη του smartphone μου;

Για να καθαρίσετε την οθόνη του smartphone σας, απενεργοποιήστε το και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί.

Είναι αναγκαίο να χρησιμοποιώ διαφορετικούς κωδικούς για κάθε λογαριασμό;

Ναι, είναι πολύ σημαντικό να μην επαναχρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε πολλαπλούς λογαριασμούς. Έτσι, αν ένας κωδικός διαρρεύσει, οι υπόλοιποι λογαριασμοί σας θα παραμένουν ασφαλείς.

Πόσο συχνά πρέπει να ενημερώνω το λειτουργικό σύστημα του κινητού μου; 

Όσο το δυνατόν πιο συχνά. Κάθε φορά που εκδίδεται μια νέα ενημέρωση ασφαλείας, θα πρέπει να την εγκαθιστάτε άμεσα για να διασφαλίζετε την προστασία της συσκευής σας από τις τελευταίες γνωστές απειλές.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα δωρεάν antivirus ή χρειάζομαι επί πληρωμή;

Υπάρχουν αρκετά δωρεάν και αξιόπιστα antivirus για κινητά διαθέσιμα. Ωστόσο, οι πληρωμένες εκδόσεις συνήθως προσφέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και καλύτερη προστασία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Καλάθι αγορών
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε τα προϊόντα που αναζητάτε.
Κατάστημα
0 είδη Καλάθι
Ο λογαριασμός μου